Γεμιστά
ΜΟΣΧΑΡΙ

Γεμιστά

Γεμιστά

Συστατικά:

  • 6 ντομάτες μεγάλες, ώριμες και σφιχτές
  • 3 μελιτζάνες φλάσκες μέτριες
  • 3 πιπεριές πράσινες
  • 500 gr μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 κολοκύθι χοντροτριμμένο
  • 12 κ.σ. ρύζι Καρολίνα
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1½ φλ. ελαιόλαδο
  • 1 ματσ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 ματσ. δυόσμο ψιλοκομμένο
  • Φρυγανιά
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

ΓΕΜΙΣΗ
  1. Πρώτα αλέθουμε στο μπλέντερ τη σάλτσα της ντομάτας. Κρατάμε το 1/2 της αλεσμένης ντομάτας για το τέλος.
  2. Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το 1/2 φλ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά για 5΄-6΄ μέχρι να αλλάξει χρώμα.
  3. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το κολοκύθι, την ψίχα της μελιτζάνας και σοτάρουμε 2΄-3΄, να μαραθούν.
  4. Ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε.
  5. Περιχύνουμε με το 1/2 της αλεσμένης ντομάτας και 1 φλ. νερό.
  6. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε για 5΄.
  7. Την αποσύρουμε απ’ τη φωτιά και πασπαλίζουμε με τα ψιλοκομμένα μυρωδικά.
  8. Πρέπει να είναι αρκετά ζουμερή.

ΓΕΜΙΣΜΑ

  1. Γεμίζουμε κάθε λαχανικό μέχρι τα 3/4 γιατί θα φουσκώσει το ρύζι με το ψήσιμο.
  2. Βάζουμε τα καπάκια και τα αραδιάζουμε σε βαθύ ταψί, το ένα κοντά στο άλλο.
  3. Σε ένα μπολ χτυπάμε με σύρμα την υπόλοιπη αλεσμένη ντομάτα με το υπόλοιπο 1 φλ. ελαιόλαδο.
  4. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και μ’ ένα κουτάλι τα περιχύνουμε στο ταψί.
  5. Τέλος, ανακατεύουμε τη φρυγανιά με τη ζάχαρη και πασπαλίζουμε το φαγητό.
  6. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις το πρώτο μισάωρο σκεπασμένα.
  7. Έπειτα αφαιρούμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο, που συνολικά διαρκεί 1 ώρα και 15΄.

Προτεινόμενα προϊόντα

Παρόμοιες συνταγές

Όλες οι συνταγες
Η ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΣΟΥ
Σύνολο:--
ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΩΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ