Μπορούμε να μαρινάρουμε το ρολό τουλάχιστον 2 ώρες πριν το ψήσιμο.
Πριν το μαγείρεμα αφήνουμε για περίπου 20’ το ρολό εκτός ψυγείου να «έρθει» σε θερμοκρασία δωματίου
Ψήνουμε το ρολό σε προθερμασμένο φούρνο στους 190οC (αέρα ή αντιστάσεις) σε ένα ταψί που έχουμε προσθέσει λίγη υγρασία (νερό, κρασί ή μαρινάδα της αρεσκείας μας).
Υπολογίζουμε 1 ώρα ψησίματος για κάθε κιλό κρέατος.
Τα τελευταία 20’, ξεσκεπάζουμε ώστε να πάρει χρώμα.
.